Terug

Volg Hart van Nederland

Hond Iza heeft als eerste hond in Europa een 3D-geprint schedeldak

Dieren

5 feb 2019, 22:42

De Siberische husky Iza is een bijzondere hond. Sinds twee maanden heeft ze een 3D-geprint schedeldak. Iza had een tumor in de schedelwand en moest daarom worden geopereerd. Volgens haar baasje Maud Verhoef gaat het sinds de operatie heel goed met de husky. "In de eerste weken na de operatie moest ze even herstellen, maar ze is inmiddels weer bijna de oude", vertelt ze.

Primeur

Het is voor het eerst dat zo’n operatie in Europa is uitgevoerd. De resultaten ervan worden ook gebruikt in het onderzoek naar soortgelijke operaties bij mensen.

Titanium rand

Op basis van een CT-scan kon het titanium schedeldak worden geprint. "Een belangrijk voordeel van het 3D-printen van een schedeldak is dat het perfect op maat gemaakt kan worden voor het individu, en er kan een rand geprint worden van poreus titanium. Die rand zorgt ervoor dat het bot kan ingroeien in het implantaat en kan integreren in de schedel," legt dierenarts Björn Meij uit.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.