Terug

Volg Hart van Nederland

'Holleeder niet achter moord op Cor van Hout'

'Holleeder niet achter moord op Cor van Hout'

112

14 juni 2018, 15:30

Willem Holleeder zit niet achter de liquidatie op Cor van Hout. Er zijn andere scenario’s die veel meer voor de hand liggen, zo heeft Holleeders advocaat Sander Janssen betoogd. Scenario's waarin mensen figureren die "duidelijke motieven" hebben gehad om Van Hout te elimineren. Holleeder zelf heeft de motieven noch de middelen gehad om Van Hout te (laten) vermoorden. Lees ook: Holleeder: ‘John Mieremet gaf opdracht om Cor van Hout te vermoorden’ Janssen heeft die scenario’s in een uitgebreid pleidooi over het voetlicht gebracht. Met dat pleidooi wil hij bereiken dat de rechtbank het voorarrest van Holleeder in het kader van de moordzaak-Van Hout opheft. Dat betekent niet dat Holleeder vrij zou komen; hij zit vast op verdenking van meerdere criminele afrekeningen. De rechtbank werkt die zaken in een proces van vele maanden per stuk af. Lees ook: Holleeder: ‘Ik heb nooit moordopdrachten gegeven’ Het Openbaar Ministerie komt op 26 juni met een reactie op Janssens pleidooi. Lees hier alles over het strafproces tegen Willem Holleeder ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.