Terug

Volg Hart van Nederland

'Hogere werkdruk en onveilig gevoel gevangenispersoneel'

'Hogere werkdruk en onveilig gevoel gevangenispersoneel'

nieuws

10 dec 2020, 10:58

Veel gevangenisbewaarders zeggen dat de werkdruk te hoog ligt en ze voelen zich lang niet altijd veilig op de werkvloer. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête onder 441 gevangenisbewaarders. Het onderzoek is uitgevoerd door oppositiepartij SP. Driekwart van de bewaarders die de enquête hebben ingevuld, zegt dat de werkdruk is toegenomen. Bijna de helft vindt die druk nu te hoog. Ook is ongeveer de helft van het personeel zich volgens het onderzoek onveiliger gaan voelen. Driekwart ziet dat het geweld en de agressie van gevangenen richting personeel erger is geworden.

Minder personeel voor hetzelfde aantal gevangenen

Volgens de medewerkers die de enquête hebben ingevuld, is er steeds minder personeel voor hetzelfde aantal gedetineerden. Mogelijk vormen ook de meerpersoonscellen een probleem. Volgens bijna twee derde van de gevangenisbewaarders is de onveiligheid in inrichtingen hierdoor toegenomen. Ze wijzen ook naar de bezuinigingen. Volgens bijna 87 procent hebben de bezuinigingen van de afgelopen jaren op het gevangeniswezen "de kwaliteit van het werk in negatieve zin beïnvloed". De Tweede Kamer buigt zich donderdag over het gevangenisbeleid in debat met minister Sander Dekker van Rechtsbescherming. Met de onderzoeksresultaten in de hand wil de SP verandering afdwingen bij de bewindsman. De oppositiepartij pleit onder meer voor het afschaffen van meerpersoonscellen en voor het investeren in meer personeel. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.