Terug

Volg Hart van Nederland

Hof legt vader 15 jaar cel en tbs op voor moord op zijn zoontje Diego (10)

Hof legt vader 15 jaar cel en tbs op voor moord op zijn zoontje Diego (10)

112

17 dec 2020, 15:14

Het gerechtshof Den Haag heeft een 41-jarige man uit Dordrecht veroordeeld tot vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op zijn zoontje Diego (10). De straf in hoger beroep is hoger dan de twaalf jaar gevangenisstraf en tbs wegens doodslag waartoe de rechtbank hem eerder veroordeelde. Volgens het hof heeft de man zijn zoon niet in een opwelling maar met voorbedachten rade om het leven gebracht. Hij was in 2017 alleen thuis met het kind nadat zijn vrouw na een ruzie het huis had verlaten. Hij diende het kind een slaapmiddel toe, wachtte tot het middel werkte en heeft toen zijn zoon door verwurging om het leven gracht, aldus het hof. Lees ook: Officier van Justitie leest voor uit hartverscheurende brief van Diego

Vader heeft persoonlijkheidsstoornis

De man ontkent. Om de hals van het jongetje zijn uitsluitend DNA-sporen aangetroffen van de verdachte en van het slachtoffer, aldus het gerechtshof dat er op wijst dat de man geen inzicht heeft gegeven in wat zich die nacht heeft afgespeeld. Bij de man is een persoonlijkheidsstoornis met antisociale en narcistische kenmerken vastgesteld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.