Terug

Volg Hart van Nederland

Hierom ging het luchtalarm in sommige provincies niet af

Hierom ging het luchtalarm in sommige provincies niet af

nieuws

3 apr 2023, 14:13

Het luchtalarm is maandag niet afgegaan in de provincies Utrecht en Limburg. Het alarm wordt handmatig aangezet, om zo zorgvuldig mogelijk te zijn, maar dat gaat dus nog wel eens fout.

In Utrecht hadden de centralisten het te druk om de sirene aan te zetten. Er waren meerdere incidenten rond 12.00uur die belangrijker waren, laat de Veiligheidsregio Utrecht weten.

'Menselijke fout' in Limburg

Ook in Limburg ging het niet goed. Daar is door een menselijke fout geen sirenetest uitgevoerd door de meldkamer Brandweer. De Limburgse Veiligheidsregio meldt dat de fout geen gevolgen heeft voor de werking van de sirenes bij een daadwerkelijke ramp of crisis.

De beide veiligheidsregio's verwachten dat het alarm in mei wel weer normaal afgaat.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.