Terug

Volg Hart van Nederland

Herfst 2019 zacht en kletsnat, maar zonder najaarsstorm

Herfst 2019 zacht en kletsnat, maar zonder najaarsstorm

Weerbericht

28 nov 2019, 07:35

De herfst van 2019 gaat de boeken in als zacht en kletsnat. De temperatuur kwam hoger uit dan normaal voor de tijd van het jaar en gemiddeld viel er flink meer regen dan vorig jaar. Weeronline noemt het opvallend dat een flinke najaarsstorm uitbleef. Gemiddeld viel er over Nederland 310 millimeter neerslag. Normaal is dat 243 millimeter. Met in De Bilt 10,9 graden viel de gemiddelde temperatuur iets hoger uit. In een normale meteorologische herfst is het 10,6 graden. De zon scheen iets meer dan gebruikelijk: 337 uur tegen 320 normaal. September en november verliepen duidelijk zonniger dan normaal. Oktober was juist somberder dan gemiddeld.

Geen najaarsstorm

Hoewel het najaar zeer nat was en de wind regelmatig in de zuidwesthoek zat, kwam het geen enkele keer tot storm. Ook vorig jaar verliep de meteorologische herfst stormloos. Het is zeer zeldzaam dat twee jaar op rij geen officiële herfststorm wordt gemeten. Lees ook: Visboer dick viral met herfstige eekhoornfoto Voor het zevende jaar op rij verloopt de meteorologische herfst zachter dan normaal. Dat de temperatuur hoger was dan gemiddeld komt voor een groot deel door een te zachte septembermaand. In oktober en november was de gemiddelde temperatuur in De Bilt juist vrij normaal. De meteorologische herfst loopt van begin september tot en met eind november. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.