Terug

Volg Hart van Nederland

'Guus Transfuus' redt andere honden van dood

'Guus Transfuus' redt andere honden van dood

Dieren

26 feb 2017, 22:26

Guus, de hond van dierenarts Richard de Jong en zijn vrouw Laura Broekman, redt levens van andere honden door middel van bloeddonatie. Dat levert hem de naam Guus Transfuus op. De grijze Weimaraner is een begrip in Twello en omgeving. In ruil voor wat koekjes en een extra aai, geeft hij zijn bloed en redt daarmee de levens van zijn soortgenoten. Guus is van levensbelang, omdat er slechts één bloedbank is voor honden: de Eerste Veterinaire bloedbank in Nijverdal. Daar bloed bestellen voor bijvoorbeeld een operatie loopt flink in de papieren en kost tijd, wat er soms niet is. Gelukkig helpt Guus, gezond en viriel, zijn baasjes en soortgenoten graag een pootje.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.