Terug

Volg Hart van Nederland

Groep vrijwilligers leeft in spanning na ongeluk met omgeslagen trekpont, drie mensen nog in ziekenhuis

nieuws

26 feb 2023, 14:52

Het was een onverwachte nachtmerrie voor 25 vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging Hollandse Delta. Gisteren sloeg het noodlot toe, een vlot met daarop 25 vrijwilligers sloeg om en iedereen raakte te water. Van de 25 personen raakten er vier gewond, waarvan een ernstig. Momenteel liggen er nog drie vrijwilligers in het ziekenhuis.

Theo Briggeman, voorzitter van de KNNV Hollandse Delta, is totaal ontdaan door het ongeluk. "Iedereen leeft enorm in spanning, dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Het enige geluk is dat een van mijn mensen al uit het ziekenhuis is ontslagen, de andere drie liggen er nog."

Dit gevoel is verschrikkelijk, gaat hij verder. "We zijn overvallen door iets bijzonder ernstigs. Je verwacht dit gewoon niet. We hopen allemaal dat het snel beter gaat met de drie die nog in het ziekenhuis liggen", vertelt hij tegen Hart van Nederland.

Beelden van zaterdag:

Pontje omgevallen Zuidland
1:01
Pontje omgevallen Zuidland

Oorzaak onduidelijk

Uit het feitenonderzoek van de politie op zaterdag is niet duidelijk geworden hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Er zal geen strafrechtelijk onderzoek worden ingesteld naar de oorzaak van het ongeluk, omdat er geen sprake is van een strafbaar feit.

Buurtbewoners maakten zich al langer zorgen over de wandelaarspont. "Ik gebruik het pontje elke dag. Als het water hoog staat is de stroming zo sterk. Dan ben ik zelfs bang dat de kabel breekt", vertelt een van hen tegen Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.