Terug

Volg Hart van Nederland

Groep komt verhaal halen bij zorgboerderij na schokkende SBS-uitzending

112

24 apr 2023, 12:22

Zo'n tien mensen hebben zich zondagavond gemeld bij het terrein van een zorgboerderij in Wedde die onderwerp was van een aflevering van het tv-programma Undercover in Nederland.

De Groningse politie bevestigt berichtgeving hierover van het Dagblad van het Noorden. Cliënten van de boerderij zouden jarenlang fysiek en mentaal mishandeld zijn, was zondagavond te zien in het programma van SBS6.

Volgens het Dagblad van het Noorden wilden zij verhaal halen over de vermeende misstanden. Er is zondagavond niemand aangehouden, meldt een woordvoerder van de politie. De mensen zijn door agenten gevraagd te vertrekken en dat deden zij volgens hem ook direct. Wat de bedoeling was van de groep mensen, is niet duidelijk.

"Als hij niet luistert gewoon een klap om zijn oren geven, of een vieze luier op zijn hoofd", is een van de heftige uitspraken van de medewerkers van de zorgboerderij in de uitzending:

'Heftigste undercoverzaak ooit' in Undercover in Nederland
1:43
'Heftigste undercoverzaak ooit' in Undercover in Nederland

Dit nieuws wordt besproken in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.