Terug

Volg Hart van Nederland

Goudse woning waarin eenzame man maanden geleden overleed toch eerder schoongemaakt

nieuws

31 jan 2023, 19:02

Woningcorporatie Mozaïek Wonen is dinsdag begonnen met de schoonmaak van de galerijwoning in Gouda waar sinds november een man dood lag. De woning zou eigenlijk pas eind maart worden schoongemaakt. Bewoners maakte in een eerdere reportage van Hart van Nederland zich zorgen over de veiligheid en stank in het complex. In overleg tussen de woningcorporatie en de familie van de man is besloten de woning eerder te reinigen.

In eerste instantie kon de woning nog niet worden schoongemaakt, omdat de corporatie geen wettelijke toestemming had. Na overleg met de nabestaanden is de bank verwijderd en is er een inventarisatie is gedaan door een gespecialiseerd reinigingsbedrijf.

Sneller ingrijpen

Eigenaar Tuğrul Çirakoğlu van schoonmaakbedrijf De Frisse Kater is gespecialiseerd in dit soort 'extreme' gevallen. Eerder liet hij weten dat een voorval zoals in Gouda niet op zichzelf staat: "De voornaamste reden dat het met regelmaat zo lang duurt voordat er wordt schoongemaakt wanneer er een lichaam is gevonden, is simpel gezegd: regelgeving. De woning mag vaak niet betreden worden omdat bijvoorbeeld de huur nog niet is afgeschreven of familieleden blijken op de achtergrond een conflict met de woningbouwvereniging te hebben."

Çirakoğlu bepleit echter wel een sneller ingrijpen: "Je moet je vooral realiseren dat een dergelijk sterfgeval natuurlijk een emotionele nasleep met zich meebrengt. Je zult maar een broer hebben die op zo'n manier op zijn eind komt. Maar ook voor omwonenden is het een luguber idee dat je naast of in de buurt van een pand woont waarin zoiets vreselijks is gebeurd. In principe kan lijkenlucht geen kwaad, maar als je in een flat bijvoorbeeld op een centraal luchtsysteem bent aangesloten, zou je die geur dus ook in jouw huis kunnen krijgen en dat wil je beslist niet."

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.