Terug

Volg Hart van Nederland

Giro555 zamelt al ruim 16 miljoen euro in voor Turkije en Syrië

nieuws

11 feb 2023, 12:22

Om de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië te helpen, is aan Giro555 al ruim 16 miljoen euro gedoneerd. Daarmee kan noodhulp worden gegeven en onderdak, medische zorg en voedsel worden gefinancierd.

Giro555 maakt de nieuwe tussenstand zaterdag bekend. Afgelopen donderdag stond de teller op ruim 9 miljoen euro.

Talloze acties op gang

Het noodnummer werd dinsdag geopend door hulporganisaties, nadat gebieden in Turkije en Syrië maandagochtend vroeg getroffen waren door de aardbevingen. De beving in het zuidoosten van Turkije had een kracht van 7.8. Het epicentrum lag 26 kilometer ten noordwesten van de stad Gaziantep, niet ver van de grens met Syrië. Later vond nog een aardbeving plaats. Het dodental liep zaterdag op tot boven de 24.000.

Nederland leeft mee met de slachtoffers. Niet alleen wordt er geld gedoneerd, slachtoffers worden ook herdacht en talloze mensen starten inzamelingsacties. De Turkse Islamitische Culturele Stichting is onder de indruk. "Mijn hart doet zeer, maar ik ben wel onder de indruk van de saamhorigheid", zei voorzitter Tahsin Çetinkaya eerder al tegen Hart van Nederland.

Komende woensdag is een landelijke actiedag voor de slachtoffers, waarbij ook de landelijke en regionale media zijn betrokken.

Hart van Nederland/ ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.