Terug

Volg Hart van Nederland

Zorghelden na loeizware coronaperiode in het zonnetje gezet op 'Dag van de Zorg'

Zorghelden na loeizware coronaperiode in het zonnetje gezet op 'Dag van de Zorg'

Milieu en Gezondheid

12 mei 2022, 22:43

Drieduizend zorgmedewerkers, een partybus en een groot concert met optredens van bekende artiesten. Na de loodzware pandemiejaren is het voor zorgmedewerkers tijd om te ontspannen. En dat doen ze donderdag op de Dag van de Zorg.

Zo ook bij het Papageno Huis, waar cliënten een muzikale ode geven aan hun zorgmedewerkers. Onder de noemer: 'Ik Heb Je Hart Nodig' wordt de officiële eerste editie van de Dag van de Zorg gevierd.

Christine Ros, medeorganisator van het evenement, is erg enthousiast: "We vinden het heel belangrijk dat het dit jaar zo groot gevierd wordt omdat de zorg u zo onder druk komt te staan. Afgelopen jaar hebben we nog geklapt voor de zorgmedewerkers, maar nu de de corona wegebt, ebt de aandacht voor de zorg ook weer weg. Daarom willen we deze dag gebruiken om de waarde van de waardering aan het licht te brengen."

Feestelijke rit door Nederland

Heel de dag wordt volgens de organisatie een groot feest. "We starten de dag met een online gastles voor duizenden kinderen. Ze kunnen Youp van 't Hek het hemd van het lijf vragen over de zorg." De bekende cabaretier heeft aardig te kampen gehad met corona en wil graag op een luchtige en vrolijke manier aansluiting vinden met het onderwijs over de noodzaak en waarde van goede zorg.

In de loop van de middag vertrekt er een bus, geschilderd door de wereldberoemde kunstenaar Peter Riezebos, vol met muziek en artiesten door Nederland. Een van de locaties waar ze naartoe gaan is het Papageno Huis in Laren. Papageno is een stichting om kinderen en jongeren met autisme te helpen in hun ontwikkeling.

Laura Nagtegaal is coördinator van het Papageno huis in Laren is erg blij met het feest wat naar hun toe komt. "De afgelopen twee jaar waren voor ons enorm zwaar. We hadden continue onderbezetting waardoor we het rooster niet rond kregen. We moesten ons afsluiten van de buitenwereld en dat maakte het mentaal zwaar voor onze cliënten. Wat weer doorspeelde op ons als medewerkers", zegt ze tegen Hart van Nederland.

Muzikale ode

De cliënten van Papageno geven samen met Speelman & Speelman een muzikale ode aan hun zorgmedewerkers. "Dat vinden wij echt geweldig leuk", vertelt Nagtegaal. "We zullen heel de middag buiten staan met leuke live muziek, een drankje en wat hapjes. Een echt leuke manier om de zorg te vieren."

De bustour eindigt uiteindelijk in Harderwijk waar de feestelijke dag wordt afgerond met een groot feest voor ruim drieduizend zorgmedewerkers waar artiesten als MEAU, Roel van Velzen en dus Speelman & Speelman zullen optreden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.