Terug

Volg Hart van Nederland

Zorg en welzijn schreeuwt om 20.000 extra handen: 'Het verschil dat je maakt is groot'

Zorg en welzijn schreeuwt om 20.000 extra handen: 'Het verschil dat je maakt is groot'

Milieu en Gezondheid

22 mrt 2021, 22:38

Nog steeds is er een schreeuwend tekort aan medewerkers in zorg en welzijn. Eind vorig jaar stonden er nog meer dan 20.000 vacatures open. Om vooral potentiële zij-instromers en herintreders enthousiast te maken start daarom de Ontdekdezorg week.

Iemand die weet hoe prachtig het welzijnswerk kan zijn is de 35-jarige Melvin Kolf. Nadat zijn contract als profvoetballer bij FC Oss tien jaar geleden niet meer werd verlengd dreigde voor hem een anoniem bestaan zonder perspectief. Hij had geen werkervaring, geen diploma, helemaal niets.

Nu is hij, samen met Nabil el Malki, de grondlegger van Presikhaaf University, een welzijnsorganisatie voor jongeren in Arnhem. Met een groep van zo'n vijftig vrijwilligers helpen ze jongeren tussen de zeventien en 27 jaar die hulp nodig hebben in hun leven.

'Veel erkenning en waardering'

"Ik ben jaren geleden in het welzijnswerk gerold en ik ben daar heel dankbaar voor", vertelt Melvin aan Hart van Nederland. "We helpen jongeren onder andere met huiswerkbegeleiding en brengen ze aan het sporten", legt hij uit.

Als welzijnswerker krijgt je daar volgens hem veel erkenning en waardering voor terug. "Het verschil dat je maakt in het leven van een jongere is groot en dat is veel mooier dan die tijd die ik had als profvoetballer. Ik hoop ook echt dat mensen er over na gaan denken, dat ze die stap ook gaan zetten."

Gesprek met koningin Máxima

Als een van de gezichten van de Ontdekdezorg-week mocht Melvin maandag in gesprek met koningin Máxima. "Het is heel erg bijzonder dat ik met haar in gesprek mocht gaan", vertelt Melvin na afloop van het gesprek. "Ik kan nu ook tegen de jongeren waarmee ik werk zeggen dat je mag dromen en dat je ze waar kan maken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.