Terug

Volg Hart van Nederland

Wereldvoetbalbond FIFA schaart zich achter donoroproep Thijs Slegers

Milieu en Gezondheid

7 mrt 2023, 19:31

Wereldvoetbalbond FIFA heeft haar steun uitgesproken voor de oproep van Thijs Slegers om stamcel- en bloeddonoren te werven. Slegers, persvoorlichter van de Nederlandse voetbalclub PSV, werd in 2020 gediagnosticeerd met acute leukemie. In februari 2023 maakte hij bekend dat zijn ziekte ongeneeslijk was en riep hij mensen op om stamcel- en bloeddonor te worden.

Slegers ontving veel steun uit de Nederlandse voetbalgemeenschap en zette een campagne op die duizenden nieuwe donoren wist te werven. In een emotioneel bericht op sociale media legde hij zijn situatie uit en vroeg hij mensen om stamcel- en bloeddonor te worden. De impact van zijn oproep is duidelijk: binnen enkele dagen hadden honderden mensen zich al geregistreerd als donor, in de daaropvolgende week steeg het aantal registraties tot maar liefst 5.000.

Bekijk ook deze video over wat het succes van de oproep doet met mensen die de stamcellen nodig hebben:

Jeroen werd gered door stamceldonor en is blij met oproep van PSV-perschef Slegers
2:16
Jeroen werd gered door stamceldonor en is blij met oproep van PSV-perschef Slegers

De Nederlandse voetbalwereld liet zich ook van zijn beste kant zien. Sponsors van PSV besloten om tijdens de wedstrijd tussen PSV en Groningen in Eindhoven al hun advertentieruimte op te geven om boodschappen van steun te tonen en de oproep voor nieuwe donoren te versterken. Fans van Feyenoord stopten tijdens hun wedstrijd tegen PSV in de twaalfde minuut om Slegers te eren met applaus, mobiele telefoonlichten en spandoeken.

FIFA

Nu sluit zelfs de FIFA zich dus aan bij de boodschap van de campagne. "Natuurlijk sluiten we ons aan bij alle uitingen van steun en sympathie aan Thijs Slegers, zijn familie en al zijn geliefden", schrijft de wereldvoetbalbond in een uitgebreid artikel op hun website. "Overweeg alstublieft om stamcel- of bloeddonor te worden, en help Thijs blij te maken."

Donor worden kan nog steeds, bijvoorbeeld als stamceldonor via Matchis of bloeddonor via Sanquin.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.