Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw speklapjes teruggeroepen om salmonella: 'Eet de producten niet'

Opnieuw speklapjes teruggeroepen om salmonella: 'Eet de producten niet'

Milieu en Gezondheid

14 apr 2022, 07:47

Na een grote terugroepactie van diverse kruidenmixen, speklapjes en Kinder Surprise-eieren vorige week, is het opnieuw raak. Dit keer geeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een waarschuwing af voor gemarineerde speklapjes van de DekaMarkt en Dirk om salmonella.

In de marinade van de speklapjes in DekaMarkt en Dirk zit citroengras van Verstegen verwerkt. Verstegen trof eerder in een partij citroengras salmonella aan, laat de NVWA weten. Om die reden werden vorige week ook al enkele producten teruggeroepen. De NVWA drukt consumenten op het hart om de producten niet te eten.

Het gaat nu om de volgende producten:

DekaMarkt:

  • Speklap à la minute gemarineerd 4 stuks

  • Streepjescode: 2394865

  • alle TGT's tot en met 16-04-2022

Dirk:

  • Speklap à la minute gemarineerd 4 stuks

  • Streepjescode beginnend met: 2373117

  • Tenminste houdbaar tot: 13-04-2022 tot en met 16-04-2022

Besmetting met salmonella

Salmonella is een bacterie waar mensen (ernstig) ziek van kunnen worden. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een lage weerstand lopen het grootste risico bij een besmetting met de bacterie.

Vorige week haalde ook fabrikant Ferrero de bekende Kinder Surprise-eieren en een aantal andere chocolaatjes per direct uit de schappen. Na een salmonella-uitbraak in verschillende Europese landen kwam een chocoladefabriek in België, waar de eieren worden gemaakt, naar voren als besmettingshaard.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.