Terug

Volg Hart van Nederland

Mensen met notenallergie opgelet: deze chocopasta moet je niet eten

Mensen met notenallergie opgelet: deze chocopasta moet je niet eten

Milieu en Gezondheid

26 apr 2022, 16:59

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor chocoladepasta van de Jumbo. Mensen met een notenallergie kunnen ernstig ziek worden als ze de pasta eten. Het product kan namelijk sporen van hazelnoten bevatten.

Het gaat om de pure chocoladepaste (400 gram) van het Jumbo-huismerk. Dat er in de chocopasta mogelijk sporen van hazelnoten zitten, staat niet duidelijk op de verpakking vermeld, aldus de NVWA. Mensen die allergisch zijn voor hazelnoten worden daarom dringend opgeroepen om het product niet te eten.

Klanten die de chocopasta hebben gekocht kunnen deze terugbrengen naar de Jumbo. Ze krijgen dan hun geld terug, ook als ze de kassabon niet meer hebben. Het gaat specifiek om de potten met streepjescode 8718452449866 en houdbaarheidsdatum 31-08-2022. Mensen die geen notenallergie hebben kunnen de chocopasta zonder gevaren opeten.

Beeld: Jumbo

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.