Terug

Volg Hart van Nederland

Supermarkten waarschuwen voor Bonbébé-hapjes: niet aan baby's geven

Supermarkten waarschuwen voor Bonbébé-hapjes: niet aan baby's geven

Milieu en Gezondheid

21 juli 2022, 13:10

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor babyvoeding van het merk Bonbébé. De toezichthouder roept ouders dringend op om het product niet aan jonge kinderen te geven: er kunnen mogelijk glasschilfers in de hapjes zitten.

Het gaat om twee producten van Bonbébe, de andere potjes babyvoeding zijn wel gewoon veilig bevonden. Door een productiefout kunnen er mogelijk glasschilfers zitten in de potjes 'Bio menu pasta met tomaat en mozarrella' (vanaf 8 maanden) en 'Bio menu runderstoofpotje' (vanaf 12 maanden).

De gezondheidswaarschuwing geldt specifiek voor potjes met houdbaarheidsdatum 7 april 2024 en streepjescode 8710624353261 (pasta) of 8710624353483 (runderstoofpotje). De babyvoeding wordt bij een groot aantal supermarkten verkocht: Boni, Boon's Markt, Coop, Dekamarkt, Dirk, Hoogvliet, Jan Linders, MCD, Plus, Poiesz, Spar en Vomar.

Bonbébé vaker teruggeroepen

Klanten die hun geld terug willen van de teruggeroepen babyvoeding kunnen de streepjescode ongefrankeerd opsturen naar Bonbébé, met daarbij hun naam, rekeningnummer en de winkel waar het product is gekocht. Ouders die vragen hebben kunnen telefonisch contact opnemen met Bonbébé via 0800 - 266 2323.

Het is niet de eerste keer dat Bonbébé babyvoeding moet terugroepen. Vorig jaar werd 'Bio hapje met appel, perzik en banaan' uit de schappen gehaald omdat het fruithapje kleine plastic schilfers van de dop zou kunnen bevatten. Daarnaast bleek 'Diksap appel' mogelijk glasresten te bevatten.

Hart van Nederland/ANP

Foto: Bonbébé

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.