Terug

Volg Hart van Nederland

Vergunningen Paasvuren te ingewikkeld voor organisatoren: 'Zelf alles op het internet opzoeken'

Milieu en Gezondheid

9 feb 2023, 20:43

Organisatoren van Paasvuren in Drenthe breken hun hoofd over de ingewikkelde stikstofberekeningen die vanaf nu moeten worden toegepast. Paasvuren veroorzaken namelijk ook stikstof en mogen niet teveel impact hebben op Natura2000-gebieden. Bij de aanvraag voor de vergunning krijgen organisatoren te maken met technische berekeningen en dat is niet te doen voor veel verenigingen.

Bennie Menke, die het Paasvuur in het Drentse Weiteveen organiseert geeft aan dat het erg ingewikkeld is geworden om een vergunning te vragen voor Paasvuren. "Het probleem is dat het te moeilijk is om alles in te vullen en de regels die wij moeten weten te ingewikkeld zijn. Je mag straks niets meer denk ik dan en dat is jammer", laat hij weten aan Hart van Nederland.

Ook laat hij weten dat het niet alleen ingewikkeld is maar dat ook concrete acties om te organiseren traag verlopen. Menke heeft de problemen aangegeven bij de gemeente Emmen, maar die hebben al twee maanden niks van zich laten horen. De organisator is dan ook in onzekerheid of de Paasvuren dit jaar nog door kunnen gaan, want de tijd begint te dringen. En Pasen zonder Paasvuren? Dat vind de organisator maar niks: "Dat is hetzelfde als carnaval zonder optocht, of kerst zonder boom."

Hulp gevraagd

Wel geeft de gemeente aan te willen helpen, maar komt het er toch op neer dat Menke als organisator vrijwel alles zelf moet regelen. "Ik heb medelijden met Bennie die bijna alles zelf moet doen. Hij moet zelf alles op het internet opzoeken. De gemeente wil wel helpen maar het is wel allemaal lastig", laat Drentenaar Dennis Lippold weten.

De gemeente Emmen laat aan de redactie weten bekend te zijn met de moeilijkheden en met andere gemeenten in overleg zijn om te kijken hoe ze het de organisatoren makkelijker kunnen maken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.