Terug

Volg Hart van Nederland

Twents ic-personeel minder vaak ziek, is hardlopen hun geheim?

Twents ic-personeel minder vaak ziek, is hardlopen hun geheim?

Milieu en Gezondheid

24 apr 2022, 20:48

Een groot deel van de intensive care van het Medisch Spectrum Twente werkte zich vandaag in het zweet bij de marathon van Enschede. De afgelopen twee jaar heeft de coronacrisis veel van het personeel in het ziekenhuis gevraagd, maar het ziekteverzuim bleef beperkt. Eén van de geheimen: hardlopen naast het werk.

Waar gemiddeld op de Nederlandse intensive careafdelingen ongeveer tien procent uitvalt door ziekte, is dat in Enschede maar zes procent. Een actieve afdeling wordt gezien als een van de redenen daarvoor. "Er is weinig stimulans nodig", zegt afdelingshoofd Marc Eijsink. Hij rent de volledige marathon. "We lopen wel vaker wedstrijdjes samen."

Hardloopvirus

Van de ongeveer honderdtwintig medewerkers trekt een groep van twintig de hardloopschoenen aan. Ze komen uit op verschillende afstanden van de vijf kilometer tot de hele marathon. Met de hele afdeling rennen gaat natuurlijk niet, omdat er altijd handjes aan het bed nodig zijn. Daarnaast heeft ook niet iedereen op de afdeling het hardloopvirus.

Om zowel fysiek en mentaal moeilijke momenten te verwerken stimuleert het ziekenhuis naast hardlopen ook gezonde voeding tijdens nachtdiensten. "Het is wetenschappelijk bewezen dat sportende medewerkers minder verzuimen dan minder sportieve mensen", zegt Eijsink.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.