Supermarktketen Hoogvliet haalt diverse verpakkingen Duitse biefstuk uit de schappen van haar slagerijafdelingen vanwege kans op salmonella. "Het eten van een product met deze bacterie is een gevaar voor de volksgezondheid", schrijft de grootgrutter op haar website.Tijdens een reguliere check van het vlees werd salmonella gevonden, waarop Hoogvliet direct het vlees uit de schappen haalde. Het gaat om Hoogvliet Duitse biefstuk met de houdbaarheidsdata 23-06-2021 en 24-06-2021.Salmonella in Duitse biefstukSalmonella vormt vooral een risico voor mensen met een lage weerstand. "Zoals zieken, zwangeren, ouderen en jonge kinderen", weet Hoogvliet. De supermarktketen raadt mensen die klachten ervaren aan om direct de huisarts te raadplegen.Voor klanten die de bewuste Duitse biefstuk al in de koelkast hebben liggen, heeft Hoogvliet een dringend verzoek: "Consumeer het niet en gooi het weg." Klanten kunnen op vertoon van hun kassabon het aankoopbedrag retour krijgen.Beeld: Hoogvliet