Terug

Volg Hart van Nederland

RIVM waarschuwt voor smog en fijnstof door paasvuren

Milieu en Gezondheid

16 apr 2022, 07:24

Door de paasvuren in Duitsland en het oosten van Nederland is er dit weekend kans op smog door fijnstof. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verwacht dat de luchtkwaliteit in grote delen van het land onvoldoende tot slecht is en heeft een stookalert afgegeven.

Het instituut adviseert om zaterdag en zondag in het hele land geen hout te stoken in kachels of open haarden.

Eerste paasvuren aangestoken

In Nederland worden zaterdag de eerste paasvuren aangestoken, maar in Duitsland branden de vuren traditiegetrouw al op donderdag en vrijdag. Door het rustige voorjaarsweer en de oostelijke wind kan de fijnstof zich over heel Nederland verspreiden.

Vatbare mensen met bijvoorbeeld longaandoeningen of hart- en vaatziekten kunnen volgens het RIVM dit weekend beter geen zware lichamelijke inspanning doen, vanwege de verwachte smog.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.