Terug

Volg Hart van Nederland

Deze rijdende kinderkamer moet ziekenhuisbezoek 'minder negatief' maken

Deze rijdende kinderkamer moet ziekenhuisbezoek 'minder negatief' maken

Milieu en Gezondheid

30 apr 2022, 14:42

Vaak nemen borstkankerpatiënten hun kinderen (noodgedwongen) mee naar het ziekenhuis. Om het verblijf daar wat prettiger te maken, heeft het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven de rijdende kinderkamer bedacht. "Niet zo'n negatieve ervaring."

Vrijdag werd de eerste rijdende kinderkamer van ons land onthuld door tennisster Esther Vergeer, die in het Alexander Monro Ziekenhuis onder behandeling is. Bij haar was de 14-jarige Justin de Wit, die met het idee gekomen is. Zijn moeder werd vier jaar geleden behandeld voor borstkanker in het Bilthovense hospitaal.

Kamertje op wieltjes

"Ik ging toen met mijn moeder mee naar het ziekenhuis, want dat vond ik fijner. Maar met dat kleine speelhoekje dat er stond, was je zo klaar", vertelt hij aan Hart van Nederland. Justin besprak met bestuurder Marjolein de Jong dat hij zich vaak verveelde. Toen bedachten ze samen hoe het voor kinderen prettiger zou zijn om mee te gaan naar het ziekenhuis

Uiteindelijk kwamen de twee uit op de rijdend kamertje: een kar op wieletjes waar kinderen onder meer kunnen spelen in een speelgoedkeukentje of met kleurpotloden in de weer kunnen gaan. Omdat het huisje op wieltjes staat, kunnen de kinderen bovendien mee naar de behandeling van hun ouder.

Kind in eigen wereld

"Je wilt dat het kind in alle fases van de behandeling met de moeder mee kan", legt De Jong het belang van de rijdende kinderkamer uit. "Zo kan het echt in de eigen wereld zijn en krijgt het niet een negatieve ziekenhuiservaring." De bestuuder van het Alexander Monro Ziekenhuis is "heel blij" dat het idee van Justin nu werkelijkheid is geworden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.