Terug

Volg Hart van Nederland

PSV-perschef Thijs Slegers op 46-jarige leeftijd overleden aan leukemie

Milieu en Gezondheid

27 mrt 2023, 13:14

Perschef Thijs Slegers van PSV is op 46-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leukemie. Slegers maakte begin februari bekend dat hij van de doktoren te horen had gekregen dat ze hem niet meer konden helpen.

De voormalig sportjournalist deed toen de oproep aan iedereen om bloed- en stamceldonor te worden. Die oproep zorgde ervoor dat bijna 11.000 mensen, vooral mannen, zich als donor hebben aangemeld bij Stichting Matchis, het centrum voor stamceldonoren.

Matchis reageert bedroefd op de dood van perschef Thijs Slegers van PSV. "Het loopt ook nog steeds door. We zien echt dat donatie is gaan leven in de sportwereld, en met name onder mannen, dat is heel bijzonder", aldus een woordvoerder. Een en ander is volgens Matchis te verklaren uit het feit dat Slegers op sociale media werd gevolgd door mensen die van voetbal houden, waardoor diens oproep ook in hun wereld belandde. Matchis is erg dankbaar voor de registraties.

Veel steun voor actie

"Je kan nooit genoeg donoren hebben. Hoe meer en massaler, hoe beter. Op deze manier kunnen meer patiënten mogelijk geholpen worden", vertelt woordvoerder Bert Elbertse eerder aan Hart van Nederland. De actie kon op veel steun rekenen, zo werd er bij de wedstrijd PSV - FC Groningen op 11 februari een minuut lang geklapt voor Slegers.

"Met droefenis heeft PSV maandagochtend kennisgenomen van het overlijden van collega Thijs Slegers", staat op de website van de Eindhovense voetbalclub. "Hij overleed na een oneerlijke strijd tegen zijn slopende ziekte. Hij werd 46 jaar."

Berend Swennen registreerde zich drie jaar geleden als stamceldonor en redde daarmee een leven. In die video hieronder legt hij uit waarom het belangrijk is dat veel mensen donor worden:

Berend doneerde zijn stamcellen: 'Je bent vijf dagen ziekig om iemands leven te redden'
2:14
Berend doneerde zijn stamcellen: 'Je bent vijf dagen ziekig om iemands leven te redden'

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.