Terug

Volg Hart van Nederland

Personaltrainers niet te spreken over 'verkeerde' houding van Thierry Baudet

Milieu en Gezondheid

9 feb 2023, 17:08

De sportvideo die Thierry Baudet op zijn sociale media plaatste maakt veel los onder fanatieke sporters en personal trainers. Voor de ‘pompende’ Baudet is er namelijk volgens sportdeskundigen flink wat ruimte voor verbetering.

Op Twitter gaat een video rond waarin Baudet fanatiek aan het sporten is. Op het filmpje is te zien dat de politicus een gewicht van boven naar beneden tilt en hierbij zich hard in het zweet werkt. Een trainer met grote spierballen staat hierbij om hem aan te moedigen.

Duivenimmitatie

Volgens personal trainer Sven Zwaaneveld van SZ Personal Training is de politicus goed bezig maar moet hij nog wel flink werken aan zijn techniek. "Ik weet ook niet of hij probeert om een duif te immiteren of zijn biceps te trainen", laat hij weten aan Hart van Nederland.

Volgens de personal trainer is het goed om te zien dat veel mensen zien dat de oefening niet juist wordt uitgevoerd. "Hij creëert enorm veel momentum door zijn ellebogen naar achter te bewegen in plaats van iets voor zich te houden. Zo verkort je direct je bicep en heb je dus een veel kortere zogeheten 'Range Of Motion'.

Rugblessure

Ook moet Baudet zelfs oppassen voor een rugblessure als hij zo doorgaat waarschuwt de trainer. "Vervolgens maakt hij zijn uitvoering nog slechter door met zijn volledige bovenlichaam naar achter te leunen, wat dus heel slecht is voor je rug", legt Zwaaneveld uit. "De goede uitvoering is dan ook om voor de armoefening rechtop te staan, het hoofd niet als een duif te bewegen en de ellebogen iets voor het lichaam te blijven houden. En uiteraard moet hij zijn buik aanspannen en rug recht houden", legt hij uit.

Verkeerde trainer

Ook over de trainer van Baudet zijn de sporters op sociale media niet mals. Op Twitter schrijft Roel Hermans van LeefstijlLab dat de trainer te veel met zichzelf bezig zou zijn. "Jammer dat z’n “trainer” meer aandacht heeft voor z’n eigen biceps dan voor de uitvoering van zijn cliënt", reageert Hermans op de sportvideo. Ook Zwaaneveld sluit zich hierbij aan: "Ik zou een andere trainer zoeken, iemand niet kiezen op zijn spiermassa maar op zijn omgang en kennis van zaken".

Of Baudet potentie heeft om een echte spierbundel te worden? Volgens de personal trainer kan de politicus al fitter worden als hij nog regelmatiger gaat sporten en gezonder gaat eten. "Vooral eiwitrijk en veel groente zijn een goed idee. Iedereen heeft potentie om zijn of haar lichaam te veranderen!", aldus Zwaanveld.

De FvD-leider zorgt vaker voor opmerkelijk nieuws. In Vandaag Inside vertelde schrijver Özkan Akyol eerder een anekdote over een hotelovernachting met Baudet:

Eus vertelt anekdote over hotelovernachting met Baudet: 'Toen dacht ik: deze gozer spoort niet!'
2:51
Eus vertelt anekdote over hotelovernachting met Baudet: 'Toen dacht ik: deze gozer spoort niet!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.