Terug

Volg Hart van Nederland

Albert Heijn haalt potentieel dodelijke paaslekkernij uit supermarkt

Albert Heijn haalt potentieel dodelijke paaslekkernij uit supermarkt

Milieu en Gezondheid

1 apr 2022, 16:33

Albert Heijn haalt een speciale paaslekkernij per direct uit de schappen. Ook roept de supermarkt op om het product niet te consumeren. Door een fout staat een ingrediënt niet op de verpakking en dat kan levensgevaarlijk zijn voor mensen met een allergie.

Het gaat om de paastartelettes van het merk AH Excellent, met de houdbaarheidsdatum 07-04-2022. In een aantal verpakkingen zitten paaskasteeltjes waar amandel en pistache in verwerkt zijn. De ingedriënten staan echter niet op het etiket vermeld. Mensen die allergisch zijn voor noten en de tartelettes eten, kunnen hierdoor ziek worden.

In zeldzame gevallen kan het nuttigen zelfs tot hun dood leiden. Albert Heijn roept mensen met een allergie voor pistache en/of amandel daarom dringend op om de tartelettes niet te eten. Ze kunnen het product terugbrengen naar de winkel en krijgen dan hun geld terug, ook zonder kassabon.

Tekst: Hart van Nederland/ANP / Foto: Albert Heijn

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.