Terug

Volg Hart van Nederland

Ook zorgboerderijen kampen met wachtlijsten: 'Verschrikkelijk, vooral voor onze cliënten'

Milieu en Gezondheid

3 juni 2023, 22:10

In het hele land zijn zaterdag zorgboerderijen geopend voor publiek. Tijdens deze open dag kunnen mensen met eigen ogen zien wat er allemaal gebeurt achter de schermen. Net als overal in de zorg kampen veel zorgboerderijen met lange wachtlijsten.

Esther van Noort zit in het bestuur van Federatie Landbouw en Zorg, waar de meeste zorgboerderijen bij zijn aangesloten. "Dat lange wachten is verschrikkelijk, vooral voor onze cliënten. Voor ons is het ook frustrerend omdat we natuurlijk direct willen helpen."

Bekijk in deze video hoe de open dag eruitzag en hoe zorgboerderijen omgaan met de lange wachtlijsten:

Ook zorgboerderijen kampen met wachtlijsten: 'Verschrikkelijk, vooral voor onze cliënten'
2:07
Ook zorgboerderijen kampen met wachtlijsten: 'Verschrikkelijk, vooral voor onze cliënten'

Zorgboerderij de BernerBoefjes is één van de bedrijven die zaterdag de deuren opende voor het publiek. De zorgboerderij in Groot Ammers heeft een grote stal met 150 melkkoeien, kalfjes, kippen, katten en konijnen.

Zorgboerderijen zijn inmiddels een vaste speler binnen de zorgsector. Ze streven ernaar om direct hulp te kunnen bieden aan degenen die zorg nodig hebben. Bij zorgboerderijen krijgen deelnemers de mogelijkheid om veel buiten te zijn en nuttige activiteiten uit te voeren binnen het agrarische veld, terwijl ze tegelijkertijd goede zorg ontvangen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.