Terug

Volg Hart van Nederland

NVWA waarschuwt: eet geen enkel Kinder-chocolaatje meer

NVWA waarschuwt: eet geen enkel Kinder-chocolaatje meer

Milieu en Gezondheid

8 apr 2022, 17:32

Ook in Nederland moeten alle Kinder-producten afkomstig uit de Belgische fabriek van Ferrero uit de supermarkt worden gehaald. Mogelijk kunnen de chocolaatjes salmonella-infecties veroorzaken.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de fabriek te eten. Eerder werden producten met bepaalde houdbaarheidsdata al uit de schappen gehaald.

Fabriek in België gesloten

De Belgische voedselwaakhond FAVV heeft vrijdag de fabriek in Aarlen gesloten. Het bedrijf was niet in staat om volledige informatie aan te leveren voor het onderzoek, stelt de FAVV. Pas als het bedrijf garantie kan bieden dat regels en voorschriften voor de voedselveiligheid worden nageleefd, kan de fabriek weer open.

Ferrero zegt dat het erkent dat er "vertragingen" zijn ontstaan bij het opvragen en delen van informatie voor het onderzoek. "Dit had gevolgen voor de snelheid en doeltreffendheid van het onderzoek. De fabriek zal pas weer opengaan nadat zij door de autoriteiten is gecertificeerd." Het bedrijf biedt consumenten en zakenpartners zijn excuses aan.

Mensen ziek na eten Kinder-producten

In verschillende Europese landen werden mensen ziek na het eten van de Kinder-producten gemaakt door de Belgische fabriek van Ferrero.

Uit vragen van RTL Nieuws aan het RIVM bleek eerder dat in ons land twee kinderen besmet zijn geraakt met de salmonellabacterie na het eten van een chocolade-ei van Kinder. De kinderen zijn vijf jaar oud en hebben zich gemeld bij de huisarts.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.