Terug

Volg Hart van Nederland

Advies: nieuwe vaccinatieronde corona dit voorjaar niet zinvol

Advies: nieuwe vaccinatieronde corona dit voorjaar niet zinvol

Milieu en Gezondheid

27 feb 2023, 11:23

Het is "niet zinvol" om dit voorjaar een nieuwe algemene vaccinatieronde tegen het coronavirus te organiseren, zo adviseert het Outbreak Management Team Vaccinaties (OMT-V) aan het kabinet. Een extra prik zal momenteel naar verwachting "slechts een geringe" oppepper aan het afweersysteem geven, stelt het OMT-V.

Afgelopen januari was het twee jaar geleden dat de eerste prik tegen het coronavirus in Nederland werd gezet. Dat was in Veghel, waar verpleeghuismedewerker Sanna Elkadiri een inenting met het vaccin van Pfizer kreeg.

Herhaalprik

Nederland was het laatste EU-land dat begon met vaccineren. Sindsdien kregen bijna 12,5 miljoen mensen een of twee prikken in de eerste ronde. Afgelopen najaar konden mensen een herhaalvaccinatie krijgen. Iets meer dan 4 miljoen mensen kwamen daarvoor opdagen.

Maandag is het precies drie jaar geleden dat de eerste coronabesmetting in Nederland werd vastgesteld. Dit gebeurde er allemaal in de periode daarna:

RIVM komt met goed nieuws: einde coronapandemie lijkt in zicht
2:13
RIVM komt met goed nieuws: einde coronapandemie lijkt in zicht

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.