Terug

Volg Hart van Nederland

Minder mensen hebben de griep, maar de epidemie is nog niet voorbij

Minder mensen hebben de griep, maar de epidemie is nog niet voorbij

Milieu en Gezondheid

1 feb 2023, 17:00

Voor de tweede week op rij hebben minder mensen griep. Het aantal mensen met griepachtige klachten dat zich bij de huisarts meldt, is afgenomen, meldt kennisinstituut Nivel. Maar de griepepidemie is nog niet officieel ten einde, blijkt uit gegevens van onder meer laboratoria en ziekenhuizen.

Afgelopen week kwamen 36 op de 100.000 mensen met griepachtige klachten bij de huisarts, zegt het Nivel. Het is de tweede week op rij dat dit aantal onder de zogenoemde epidemische grens van 58 op de 100.000 patiënten blijft. De epidemie kan ten einde zijn als de cijfers twee weken achter elkaar onder die grens blijven.

Als je eenmaal de griep hebt, is het belangrijk om je symptomen te behandelen en te proberen zo snel mogelijk te herstellen. Door de onderstaande tips te volgen, ben je hopelijk snel weer op de been.

Allereerst, neem je rust. Als je ziek bent, is het belangrijk dat je lichaam kan herstellen. Probeer veel te slapen en neem de tijd voor het beter worden. Het kan 1 tot 3 weken duren voordat je je weer helemaal fit voelt.

Klik hier om meer tips te lezen.

Maar de onderzoekers kijken dus ook naar andere factoren, zoals informatie uit ziekenhuizen en het percentage van de patiënten dat een griepvirus bij zich draagt.

In bijna de helft van de monsters die werden afgenomen bij patiënten met griepachtige klachten, werd een griepvirus (influenzavirus) aangetroffen. Ook andere virussen kunnen griepachtige klachten geven, zoals het RS-virus en het rhinovirus.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.