Terug

Volg Hart van Nederland

Mensen met overgewicht komen samen: 'Zonder oordelen of onbegrip'

Milieu en Gezondheid

4 mrt 2023, 23:10

Het is zaterdag Wereld Obesitas Dag. De pas opgerichte Nederlandse Stichting voor Overgewicht en Obesitas is in de aanloop begonnen om lotgenoten samen te brengen, om zonder oordelen en onbegrip te praten over obesitas en overgewicht. Jaimy (27) heeft zelf obesitas en is vrijwilliger geworden van de stichting met als doel om het stigma er af te halen.

"Zou je dit nou wel eten?" "Wat ben je aangekomen!" Dit zijn opmerkingen die Jaimy vaak genoeg hoort in zijn dagelijks leven. Zelfverwijt en schaamte, daaronder gaan de mensen met overgewicht en obesitas gebukt. Volgens Ellen Buijink, lid van de stichting, is obesitas een chronische ziekte, wat vooral mentaal zwaar is.

Het aantal mensen in Nederland met overgewicht stijgt nog steeds snel. Inmiddels is meer dan de helft van de volwassenen te zwaar. Van de volwassenen heeft 35 procent matig overgewicht en 15 procent ernstig overgewicht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.