Terug

Volg Hart van Nederland

Liefdadigheidsinstelling raakt zorgbus kwijt: zonder kunnen we geen uitjes organiseren

Milieu en Gezondheid

30 jan 2023, 23:30

Sinds het faillissement van liefdadigheidsinstelling MVI worstelen zorgorganisaties met het vervoer van kwetsbare en zieke mensen. Vooral kleinere organisaties kunnen dat niet betalen en moeten de bus inleveren, bijvoorbeeld de non-profit organisatie Topsport for Life. Zonder de bus zou dat een einde betekenen voor vele uitjes, bijvoorbeeld voor ALS-patiënt Tiny Romviel met zijn vrouw Riet. "Deze bus was voor ons eigenlijk alles."

Zij willen het leven verbeteren van mensen met een levensbedreigende ziekte door onder andere onvergetelijke activiteiten te organiseren. Saam Doet Het, dat MVI overnam, verhuurt busjes voor een fors hoger tarief. Bij MVI kostte dat 300 euro en onder Saam wordt dat 1500 euro. Dat kunnen zij, als kleine stichting, niet ophoesten en dus zullen we de bus deze maand nog inleveren. "We vervoeren hier mensen mee die bijvoorbeeld ALS of kanker hebben. Ze hebben het hier geweldig en de bus is daar ontzettend hard voor nodig.

Uitstapjes zijn goud waard

Met die bus kunnen mensen zoals Tiny en Riet even een zorgeloze dag hebben en hoeven ze even niet na te denken over hun ziekte. Tiny zit door de zenuwzieke in een rolstoel en een uitje met de bus is zijn enige manier om uitje te hebben. "We zijn met die bus door het hele land geweest, we zijn er zelfs naar Spanje mee geweest."

"De kosten om de bus over te nemen zijn al snel 50.000 euro, door een inzamelingsactie te beginnen hopen zij het bedrag op te kunnen halen", laat Ronald Thiel weten van de organisatie Topsport for Life.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.