Terug

Volg Hart van Nederland

Julie verloor dochter na Brazilian Butt Lift in Turkije: 'Ik zag haar terug in een witte lijkzak'

Julie verloor dochter na Brazilian Butt Lift in Turkije: 'Ik zag haar terug in een witte lijkzak'

Milieu en Gezondheid

6 apr 2022, 14:27

Nederland moet meer doen aan tegen bemiddelingsbureaus die vrouwen 'helpen' aan afspraken bij cosmetisch chirurgen in het buitenland. Twee moties van VVD en CDA werden daarover dinsdag aangenomen.

Dat is een goede eerste stap, maar er moet nog veel meer gebeuren vindt Julie Hari. Haar dochter Sharida overleed vorig jaar na een zogenoemde Brazilian Butt Lift (BBL) in Turkije. Om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen, is Julie bezig met het opzetten van een stichting.

In het verband

Julie wist dat haar dochter in Turkije een buikwandcorrectie zou laten uitvoeren, maar niet dat haar dochter een BBL zou laten doen, vertelt ze aan Hart van Nederland. Ze kreeg haar dochter van top tot teen in het verband terug. Julie schrok zich wild, vertelt ze. "Ik zag aan de kleur van haar gezicht: dit is niet goed."

Later stierf Sharida in Julie's armen. "Ik zag haar 's avonds in de koeling terug, in een witte zak", vertelt Julie huilend. "Dat gun je je ergste vijand niet. Iedere avond als ik naar bed ga, heb ik die beelden in mijn hoofd. Ik word er 's nachts door wakker." Sharida laat drie kinderen achter.

'Niet voor niets verboden in Nederland'

Helaas is Sharida bepaald niet de enige patiënte die is overleden na een BBL. Ondanks dat kunnen eerdergenoemde bemiddelingsbureaus gewoon doorgaan met hun 'werk' en Nederlandse vrouwen in contact brengen met beunhazen die de arts uithangen, met vaak vreselijke gevolgen. "Er moét wat gebeuren", vindt Julie. "Vrouwen gaan naar het buitenland omdat ze het hier niet doen en daar kan dus van alles misgaan. Het is niet voor niets dat het hier verboden is."

Julie wil niet dat anderen overkomt wat haar Sharida is overkomen en dus zet ze haar eigen stichting op, met behulp van artsen die écht verstand van zaken hebben. Daar kunnen vrouwen die meer informatie willen of nadelige gevolgen ervaren van zo'n BBL terecht, in plaats van bij zo'n bemiddelingsbureau. Want Julie weet als geen ander wat ze bij zo'n bureau kennelijk vergeten zijn: "je hebt wel lévens in je handen".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.