Terug

Volg Hart van Nederland

Joyce was geïnfecteerd met de vleesetende bacterie: 'Het is een sluipmoordenaar'

Milieu en Gezondheid

17 mei 2023, 21:36

De afgelopen drie maanden zijn er honderden meldingen gedaan van een infectie met een vleesetende bacterie. Je kunt er heel ziek van worden, weet ook Joyce Hosemans. Zij was met de bacterie geïnfecteerd en is blij dat ze er nog is. "Voordat ik het wist lag ik op de intensive care."

Joyce is in 2017 twee keer getroffen door de infectie met de vleesetende bacterie. "Het was echt het ergste dat mij ooit is overkomen. Ik heb op de intensive care gelegen en wist niet of ik het zou redden", vertelt ze aan Hart van Nederland. "Als dit in je zit, is het echt een sluipmoordenaar."

Joyce vertelt in het onderstaande fragment hoe snel het misging bij haar:

Joyce had vleesetende bacterie: 'Ze konden bijna afscheid nemen van mij'
2:23
Joyce had vleesetende bacterie: 'Ze konden bijna afscheid nemen van mij'

Nasleep

Het RIVM ziet een sterke stijging van het aantal meldingen met de vleesetende bacterie. Alleen al in de eerste tweeënhalve maand van dit jaar telde het RIVM 374 besmettingen. Nederland is niet het enige land dat zo getroffen is door de bacterie; ook in Engeland, Frankrijk en Ierland stijgt het aantal meldingen.

Vooral de nasleep van de bacterie heeft veel impact gehad op Joyce haar leven. Ze zal nooit meer de oude worden. "Ik ging van een levende moeder met een dosis energie, naar een moeder die soms niet eens kan opstaan van de pijn, in een scootmobiel zit en is afgekeurd."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.