Terug

Volg Hart van Nederland

Joke (72) maakt zich klaar om de fitste ter wereld te worden voor de CrossFit Games

Joke (72) maakt zich klaar om de fitste ter wereld te worden voor de CrossFit Games

Milieu en Gezondheid

26 juli 2022, 22:47

Wie is de fitste ter wereld? Voor die titel strijden deelnemers van over de hele wereld tijdens de CrossFit Games in de Verenigde Staten. De oudste deelnemer van de CrossFit Games is niemand minder dan de Nederlandse 72-jarige Joke Dikhoff. Op haar oude dag is ze nog superfit en traint ze zes keer in de week met haar zoon, die bovendien haar personal trainer is.

Joke begon op haar 63e met CrossFit en is geen onbekende in de sportwereld. Eerder werd ze twee keer Europees kampioen en daarnaast al drie jaar op rij Nederlands kampioen Olympisch gewichtheffen in haar leeftijdsgroep. Over en paar dagen vertrekt ze samen met haar zoon naar de Verenigde Staten om hopelijk dan ook weer succes te boeken.

Nederlands kampioen

Hoewel Joke wel eens fitter is geweest - ze ervaart nasleep van een coronabesmetting - laat ze zich niet uit het veld slaan. Wel traint ze iets minder naar aanloop van de wedstrijd om haar krachten te kunnen sparen. "Ik geef nog niet op, hoe erg het ook is! Ik kan niet stoppen en ga gewoon door."

Momenteel staat ze vijfde op de wereldranglijst. "Ik zou heel blij zijn als ik mijn plek zou behouden. Het is voor mij en feestje, want ik had dit echt niet verwacht", aldus Dikhoff. Ze hoopt het dan ook op te kunnen nemen met de 'jongere toppers' van rond de zestig jaar oud. Woensdag vertrekt Joke samen met haar zoon naar Amerika. Daar vinden de CrossFit Games plaats van 3 tot 7 augustus.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.