Terug

Volg Hart van Nederland

#ikdoenietmeermee doet weer volop mee op Twitter

#ikdoenietmeermee doet weer volop mee op Twitter

Milieu en Gezondheid

19 jan 2021, 17:15

De hashtag #ikdoenietmeermee is bezig aan een tweede golf op Twitter. Net als in september laten mensen via social media weten het niet eens te zijn met de coronamaatregelen.

Aanleiding lijkt te zijn dat het kabinet een avondklok wil instellen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Of die er daadwerkelijk komt is nog niet duidelijk, maar het kabinet heeft gezegd woensdag extra maatregelen aan te kondigen om de coronacrisis te bestrijden.

"Als de avondklok er komt, begin ik weer met hardlopen", schrijft Wijnand. "Alleen. Wel na 20.00 uur. Ter bevordering van de volksgezondheid. Maar pak mij maar op als wappie." "Nee tegen inperking van onze vrijheden", vat Evert de mening van velen kort en bondig samen.

Tegengeluid op tegengeluid

De populariteit van #ikdoenietmeermee is niet volledig te wijten aan de critici, er zijn ook veel gebruikers die zich verwonderen over de comeback van de hashtag. Bovendien is ook het tegengeluid #ikdoewelmee momenteel óók een trending topic. "Er is een pandemie. Er valt niks, niet mee te doen, want dat zorgt er niet voor dat de pandemie over gaat", zo deelt een verontwaardigde Nick.

Veel (semi-)bekende Nederlanders kregen vorig jaar kritiek op hun deelname aan de actie #ikdoenietmeermee, waarvoor ze vraagtekens zetten bij de coronaregels. Vlogger en zangeres Famke Louise bood kort daarna haar excuses aan en startte samen met ic-arts Diederik Gommers een coronacampagne.

ANP/redactie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.