Terug

Volg Hart van Nederland

Hond mee op de werkvloer? Het heeft meer voordelen dan je denkt

Milieu en Gezondheid

30 jan 2023, 23:24

De kantoorhond trippelt langzaam het bedrijfsleven binnen. Dat is niets te vroeg want de werkdruk stijgt en de burn-out-cijfers gaan ook omhoog. Een hond meenemen naar kantoor heeft meer voordelen dan je denkt.

Het zorgt namelijk voor wat ontspanning, entertainment en positiviteit. Ook heb je een stok achter de deur om naar buiten te gaan en soms kun je na een tegenslag wel een goede knuffel gebruiken.

Het kantoor van Nestlé in Amstelveen kan hier over meepraten. Het voedingsmiddelenbedrijf heeft meer dan twintig viervoeters 'in dienst'.

Uitgelaten sfeer

En nee: de honden komen niet allemaal tegelijk naar kantoor, maar er zijn zeker dagen dat er meerdere honden rondlopen. Als collega's druk zijn, dan nemen andere collega's de honden soms mee op stap om ze uit te laten, want dat moet ook gebeuren.

Maaike Verkerk, komt net terug van een rondje wandelen, met twee vrolijke honden aan de lijn stapt ze de werkvloer weer op. "Ik had twee collega's die druk in gesprek zijn, in meetings. En ik ben even een rondje gaan lopen met hun honden." Het deed haar en de honden veel goed. "Ik ervaarde vooral dat ik een buiten was. Dat vond ik lekker, even in een andere setting."

Nikita Blakenburg wordt ook heel blij van de honden. "Onwijs, het is echt heel leuk. Het helpt ook even ontspannen na een stressvolle meeting even knuffelen... ik raad het iedereen aan!" En zijn er dan ook collega's die het minder leuk vinden dat er honden op de werkvloer te vinden zijn? Nee, dat zal niet snel voorkomen. "Ze worden netjes gekeurd. Heel drukke honden lopen hier niet rond."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.