Terug

Volg Hart van Nederland

Hof: Kind van ruziënde ouders mag gevaccineerd worden

Milieu en Gezondheid

24 jan 2023, 09:08

Het gerechtshof in Den Haag heeft besloten dat het in het belang van een minderjarig kind is om deel te nemen aan het Rijksvaccinatieprogramma, ondanks de bezwaren van een van de ouders. De vader wilde zijn vijfjarige kind laten vaccineren, terwijl de moeder hiertegen verschillende bezwaren had.

De moeder wilde niet dat het kind deelnam aan het Rijksvaccinatieprogramma vanuit haar bijbels-holistische geloofsovertuiging en antroposofische levenswijze, en had hoger beroep aangetekend tegen een eerdere gerechtelijke uitspraak. De vader vindt dat het kind wel gevaccineerd moet worden.

Het Hof wijst het hoger beroep van de moeder af, nadat ook de Raad voor de Kinderbescherming advies heeft gegeven. De uitspraak van het Hof benadrukt dat de gezondheid en veiligheid van een kind voorop staan en dat deelname aan het Rijksvaccinatieprogramma een belangrijk onderdeel hiervan is.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.