Terug

Volg Hart van Nederland

Artsen protesteren voor eigen ziekenhuis, want afdeling verloskunde moet waarschijnlijk sluiten

Artsen protesteren voor eigen ziekenhuis, want afdeling verloskunde moet waarschijnlijk sluiten

Milieu en Gezondheid

17 feb 2023, 18:42

Artsen, omwonenden en gemeenteraadsleden hebben voor de ingang van het Gelre Ziekenhuis in Zutphen gedemonstreerd. Ze zijn boos omdat de afdeling Verloskunde waarschijnlijk per 1 juli moet sluiten. Een half jaar geleden is nog beloofd dat hij open zou blijven.

Het ziekenhuis kan niet anders, zegt de directie. Banken eisen bezuinigingen omdat het ziekenhuis in financiële problemen zit. Daarom wordt ook onderzocht of de spoedeisende hulp kan worden afgeschaald. Belachelijk, vinden de demonstranten.

Marije Lander is een van de gedupeerden die haar stem laat horen tijdens het protest. Ze verhuisde twee jaar geleden juist naar deze regio voor het ziekenhuis.

Het is de enige plek waar haar autistische dochter naar school kon gaan en ook de juiste spoedeisende hulp kon krijgen voor haar epileptische aanvallen, vertelt ze in deze video:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.