Terug

Volg Hart van Nederland

AOW-leeftijd blijft ook in 2027 op 67 jaar

AOW-leeftijd blijft ook in 2027 op 67 jaar

Milieu en Gezondheid

5 nov 2021, 17:51

Ook in 2027 zal de AOW-leeftijd niet verder omhoog gaan. Dat meldt staatssecretaris Dennis Wiersma van Sociale Zaken aan de Tweede Kamer.

De leeftijd waarop mensen van het staatspensioen kunnen gaan genieten is gekoppeld aan de gemiddelde levensverwachting die is berekend door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Geen verdere stijging nodig

De komende jaren loopt de De AOW-leeftijd stapsgewijs op naar 67 jaar in 2024. Eerder was de AOW-leeftijd in 2025 en 2026 ook al vastgesteld op 67 jaar. Nu blijkt uit berekeningen van het CBS dat ook in 2027 geen verdere stijging nodig is om de oudedagsvoorziening ook in de toekomst betaalbaar te houden. Een verhoging van de pensioenleeftijd wordt altijd vijf jaar van tevoren aangekondigd.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.