Terug

Volg Hart van Nederland

Eén kind overleden aan acute hepatitis; vier Nederlandse kinderen hebben deze gevaarlijke ziekte

Eén kind overleden aan acute hepatitis; vier Nederlandse kinderen hebben deze gevaarlijke ziekte

Milieu en Gezondheid

24 apr 2022, 09:11

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft zaterdag bekendgemaakt dat één kind is overleden door acute hepatitis. Er zijn inmiddels 169 gevallen van kinderen met een raadselachtige leverontsteking gemeld in twaalf landen.

De leveraandoening is vooral gesignaleerd onder kinderen tot 16 jaar. De jongste patiënt was een baby van een maand oud. Zeventien keer besloten de behandelend artsen tot een orgaantransplantatie.

Levertransplantatie

In Nederland zijn vier kinderen geregistreerd met deze gevaarlijke ziekte. Drie van hen ondergingen een levertransplantatie in Groningen.

Wereldwijd zijn gezondheidsautoriteiten gealarmeerd door de vaststelling dat jeugdhepatitis niet te wijten is aan de besmetting met een van de bekende virussen A, B, C, D en E. De WHO kwam daarom met nieuwe cijfers.

Adenovirus

In het Verenigd Koninkrijk zijn de meeste slachtoffers. Daar zijn sinds de ontdekking van de eerste gevallen deze maand al 114 slachtoffers geregistreerd.

Nederland volgde daarna ook met meldingen. Net zoals de VS, Spanje, Israël, Denemarken, Ierland, Italië, Noorwegen, Frankrijk, Roemenië en België.

Bij zeker 74 zieke kinderen is volgens de WHO een adenovirus gevonden dat normaal tot verkoudheid leidt. Twintig hadden een corona-infectie opgelopen. In negentien gevallen bleek de patiënt zowel een adeno- als het coronavirus aangetroffen.

Bron: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.