Terug

Volg Hart van Nederland

Gevonden leeuwenwelpje in Tienhoven komt mogelijk uit Europees circus

Dieren

9 okt 2018, 13:02

Leeuwenwelpje Remy, die zondag door een hardloper in een weiland in Tienhoven werd gevonden, komt mogelijk uit een Europees circus. Dat vermoedt Stichting AAP. Het dier zou via een Walloniër bij een Nederlander terecht zijn gekomen, vertelt Shanti Haas van de stichting. Onderweg naar Nederland is het leeuwtje waarschijnlijk uit de auto gezet en achtergelaten. Vermoedelijk omdat de persoon die het dier vervoerde het net iets te gevaarlijk vond. Wie die persoon is, weet de stichting niet.

Bekend bij opsporingsdiensten

Circussen fokken vaker leeuwtjes. De Belg, aan wie leeuw Remy is verkocht, zou meerdere katachtigen en een aap in zijn bezit hebben. De man zou al langer in beeld zijn bij opsporingsdiensten, maar wist tot nog toe te voorkomen dat zijn dieren in beslag zouden worden genomen. Lees ook: Leeuwtje uit Tienhoven maakt het goed, maar waar komt hij vandaan? Remy is sinds zijn vondst opgevangen door Stichting Leeuw en maakt het naar omstandigheden goed. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verricht het onderzoek naar de herkomst van het leeuwenwelpje. De Partij voor de Dieren gaat Kamervragen stellen. De partij wil dat er een verbod komt op het houden van leeuwen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.