Terug

Volg Hart van Nederland

Geleidehondentrainer Marlia maakt veel reacties los met filmpje, niemand laat haar oversteken

nieuws

28 feb 2020, 13:21

Een filmpje van een vrouw met een blindenstok en een geleidehond die het niet lukt om over te steken, roept veel reacties op. De auto's stoppen niet, terwijl automobilisten verplicht zijn om blinden of slechtzienden over te laten steken. Marlia Oosterhof plaatste de video met een reden op Facebook, vertelt ze aan Hart van Nederland. Ze is zelf niet slechtziend en traint geleidehonden. Dagelijks loopt ze tegen dit soort situaties aan met haar honden. "Voor mij is het dus niet heel erg. Maar voor cliënten is het heel griezelig. Zij maken dit dagelijks mee." https://www.facebook.com/marlia.oosterhof/videos/2326997194069208/

Onwetendheid

De video is inmiddels ruim 100.000 keer bekeken en ruim 1.400 keer gedeeld. De reacties op het filmpje zijn niet mals. Niemand heeft een goed woord over voor de automobilisten die langsrijden, terwijl Marlia zelfs haar blindenstok omhoog houdt.  Toch gaat de trainer uit van het goede in de mens. "Ze doen het niet expres." Marlia wil mensen niet zwart maken, daarom zijn de nummerborden en personen ook onherkenbaar gemaakt. ''Ik denk echt dat mensen niet weten dat je verplicht bent om te stoppen.'' Dat blijkt ook uit een enkele reactie die ze krijgt, met teksten als: 'wat goed dat je dit deelt. Ik wist het niet'. En dat is ook meteen het doel van Marlia. ''Bewustwording. Daarom heb ik het op sociale media gezet.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.