Terug

Volg Hart van Nederland

Frédérique na twee jaar oog in oog met jongen van mishandeling: 'Ik voel geen boosheid'

Frédérique na twee jaar oog in oog met jongen van mishandeling: 'Ik voel geen boosheid'

nieuws

16 feb 2023, 22:32

De jongen die in juli 2021 de toen 14-jarige Frédérique Brink mishandelde in een speeltuin in Amstelveen krijgt een voorwaardelijke taakstraf van 60 uur. Dat heeft de rechtbank Amsterdam donderdag bepaald. Frédérique voelt geen boosheid, vertelt de tiener aan Hart van Nederland.

Nu, bijna twee jaar na het incident, gaat het eigenlijk heel goed met Frédérique. Nu de rechtszaak achter de rug is vindt de 16-jarige dat alles goed is afgesloten.

"Het is een goed einde van een lang verhaal", vertelt Frédérique in deze video:

De inmiddels 16-jarige verdachte mishandelde Frédérique, omdat de tiener geen antwoord wilde geven op de vraag 'ben je een jongen of een meisje?' Hij moet ook een schadevergoeding betalen.

Hand geschud

Frédérique zag niet op tegen de rechtszaak. "Ik heb de hand geschud van de verdachte en ook zijn ouders hebben hun excuses aangeboden. Ik vind dat heel netjes en heel fijn. We hebben het mooi afgesloten op deze manier."

Ook over de straf is de tiener tevreden. "Hij hoeft geen hoge straf te krijgen, maar ik wil wel dat hij weet dat hij dit niet nog een keer moet doen." Een deel van de door de rechter toegekende schadevergoeding wordt geschonken aan de Dusty Foundation. Dat is een stichting die mensen ondersteunt die slachtoffer zijn geworden van lhbti+-gerelateerd geweld.

Afgesloten hoofdstuk

Het is nu een afgesloten hoofdstuk. Frédérique geeft aan dat er geen nare herinneringen zijn overgehouden aan het incident. "Ik heb mij nooit en zal mij nooit laten tegenhouden door wat er is gebeurd, mocht ik ooit weer in eenzelfde situatie terechtkomen dan zal ik precies zo reageren als toen."

In deze video is Frederique's allereerste reactie op de mishandeling te zien:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.