Terug

Volg Hart van Nederland

Files op zwarte zaterdag gaan niet ten koste van vakantiepret

nieuws

5 aug 2023, 19:40

Niet alleen in Nederland, maar ook in Frankrijk en Duitsland is de zomervakantie begonnen. Dat leidde zaterdagochtend en middag al tot honderden kilometers file in Frankrijk en Duitsland. Met jengelende kinderen op de achterbank en urenlang stapvoets rijden is al een uitdaging. Maar hoe moet het dan wel niet voelen in een volgepakte touringcar? Best prima, aldus de reizigers.

Veel mensen die vandaag door buschauffeur Ron Tiggelaar meerijden naar hun vakantiebestemming hadden er niet bewust over nagedacht dat het vandaag Zwarte Zaterdag was. Maar dit gooit tegen alle verwachtingen in geen roet in het eten.

"We vertrekken een beetje later op de dag, zodat de drukte al een beetje voorbij is tegen die tijd", zegt de chauffeur. Hij benadrukt bovendien dat het altijd druk is op de weg.

De Nederlanders die het aandurven om de weg op te gaan op Zwarte Zaterdag gaan een lange autorit tegemoet. Tips om de kinderen bezig te houden zijn natuurlijk hard welkom:

Zwarte Zaterdag staat voor de deur: Hoe hou je de kids op de achterbank rustig?
1:44
Zwarte Zaterdag staat voor de deur: Hoe hou je de kids op de achterbank rustig?

De vakantiegangers die door Tiggelaar vandaag door het grootste deel van Frankrijk worden gereden maken er net zo min een punt van. Zij stappen met veel plezier de bus in.

"We maken er wel iets leuks van", aldus een vrolijke reizigster. "We kunnen gewoon gezellig spelletjes doen en als we er een paar uurtjes langer over doen, dat zien we dan wel weer!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.