Terug

Volg Hart van Nederland

Femke Halsema bevestigt scheiding: 'We leven al een jaar niet meer bij elkaar'

Femke Halsema bevestigt scheiding: 'We leven al een jaar niet meer bij elkaar'

nieuws

20 dec 2022, 13:40

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema bevestigt de geruchten die al een tijdje rondgaan over de politica. Zij en haar man, Robert Oey, zijn gescheiden en leven niet meer samen. Ze leeft nu als vrijgezel en woont alleen in de ambtswoning. Ze maakte dit dinsdag bekend in een interview met Het Parool.

De geruchten gingen al rond op het gemeentehuis maar in het eindejaarsinterview met Het Parool gaat ze er dinsdag toch kort op in: "Sinds een jaar wonen wij niet meer bij elkaar", zegt ze daarin. "Maar we zijn wel gewoon samen een gezin en zorgen samen voor de kinderen en zijn dikke vrienden."

Bewogen jaar

De twee trouwden negentien jaar geleden. Kort daarna kregen zij een tweeling. Op de vraag hoe het is om ’s avonds in een lege ambtswoning thuis te komen, antwoordt Halsema: "Nou, ik werk hard, ik heb een grote vriendenkring, er zijn kinderen."

Ze spreekt van een nieuwe levensfase, ook omdat die kinderen zelf hun vleugels uitslaan. „Er is weinig dat werk in de weg staat”, grapt ze. In het interview komt niet alleen haar privésituatie aan bod, ook wordt er stilgestaan bij wat er het afgelopen jaar in de hoofdstad allemaal is gebeurd. Zoals de gijzeling in de Apple Store aan het Leidseplein eind februari, hoe de energiecrisis heeft toegeslagen in Amsterdam en de oproep om cocaïne te legaliseren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.