Terug

Volg Hart van Nederland

Extra maatregelen in Utrechts Lombok bij halve finale Marokko

nieuws

13 dec 2022, 14:47

Agenten kunnen woensdag preventief fouilleren in de wijk Lombok in de stad Utrecht. Op en rondom het Moskeeplein hangen bewakingscamera's en worden extra lampen neergezet. Vier mensen die eerder de orde verstoorden, mogen woensdag niet in de buurt komen.

De gemeente Utrecht neemt de maatregelen, die dinsdag zijn aangekondigd, om nieuwe ongeregeldheden in de wijk te voorkomen. De regels gelden van woensdag 17.00 uur tot donderdag 02.00 uur. Marokko speelt woensdagavond zijn halve finale op het WK voetbal. Tegenstander is Frankrijk.

Een deel van Lombok geldt als veiligheidsrisicogebied. De gemeente wil ook voorkomen dat automobilisten rondjes rijden en dat daardoor het hele verkeer vast komt te staan.

Voorbereiden op raddraaiers

Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht zegt dat ze maandagavond met jongerenwerkers, buurtvaders en moskeebestuurders heeft gesproken. "Ik ben onder de indruk van de samenwerking met deze partners en hun inzet bij de afgelopen wedstrijden en heb ook veel vertrouwen in de gezamenlijke inzet richting de volgende wedstrijd. Tegelijkertijd moeten we ons voorbereiden op raddraaiers die uit zijn op rellen en het daarmee het feest voor de rest willen verpesten en daarom nemen we extra maatregelen", stelt Dijksma in een verklaring.

Marokko plaatste zich afgelopen zaterdag voor de halve finales door van Portugal te winnen. Na afloop werd het voor de eerste keer dit WK onrustig in Lombok. Eerder bleef het juist rustig in de wijk, terwijl er wel opstootjes waren in andere grote steden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.