Terug

Volg Hart van Nederland

Actievoerders opgepakt bij klimaatdemonstratie Den Haag en Breda, vier zitten nog op het dak van het ministerie

Actievoerders opgepakt bij klimaatdemonstratie Den Haag en Breda, vier zitten nog op het dak van het ministerie

Politiek

12 dec 2020, 15:17

De politie heeft een groep actievoerders van Extinction Rebellion aangehouden bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Den Haag. Ze hadden er spandoeken met onder meer een temperatuurgrafiek opgehangen om aandacht te vragen voor het klimaat. Ook deelden actievoerders flyers uit.

Kom van dat dak af

De politie liet weten dat ze de actie moesten beëindigen. Maar omdat ze dat niet wilden, zijn ze aangehouden. "Het gaat om een groep van twaalf tot veertien actievoerders. Er zitten er nu nog vier op het dak, die proberen we er met behulp van een onderhandelaar af te krijgen. Als zij er af zijn, worden ze ook aangehouden", aldus een woordvoerster van de politie.

Protest in Breda

In Breda vond ook een protest plaats, de klimaatactivisten kregen daarvoor de ruimte op het Chasséveld. De politie heeft twee actievoerders aangehouden omdat zij op een andere plek dan aangegeven besloten te demonstreren. Extinction Rebellion voert actie omdat de overheid volgens hen te weinig doet op gebied van milieu en klimaat. Ze hadden spandoeken met onder meer een temperatuurgrafiek bij het departement opgehangen om aandacht te vragen. Beeld: eerdere demonstratie, via ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.