Terug

Volg Hart van Nederland

Explosie blaast voordeur uit woning Deventer, 'ontstekingsdraad' blijft achter op straat

Explosie blaast voordeur uit woning Deventer, 'ontstekingsdraad' blijft achter op straat

112

11 dec 2020, 06:49

Aan de Leonard Springerlaan in Deventer heeft een explosie de voordeur van een woning weggeblazen. Niemand raakte gewond. Een correspondent ter plaatse spreekt van een mogelijke aanslag. De explosie vond even voor drie uur vannacht plaats. Door de klap sneuvelde niet alleen de voordeur, ook een ruit vlak naast de deur is gesprongen. Brokstukken liggen verspreid over straat, tot aan de overkant van de weg. De politie rukte uit met meerdere voertuigen en sloot de straat af. Een in de straat geparkeerde auto werd extra afgezet, maar na onderzoek bleek deze niks te maken te hebben met de zaak.

Lange stroomdraad

"Opvallend is dat er op straat voor de woning een lange stroomdraad ligt, die mogelijk is gebruikt als ontsteking voor de explosie," weet een correspondent ter plaatse. Ten tijde van de explosie was één iemand aanwezig in de woning, niemand raakte gewond. De knal was zo hard dat deze tot in het naastgelegen dorp Schalkhaar te horen was. Tientallen buurtbewoners schrokken er wakker van en namen een kijkje op straat of hingen nieuwsgierig uit hun raam. Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.