Terug

Volg Hart van Nederland

Zangeres Joan Franka 'moest dingen doen waar ze niet achterstond' tijdens Songfestival

Entertainment

17 apr 2023, 16:03

De verhalen over de slechte ervaringen op het Eurovisie Songfestival van Joan Franka, de zangeres die Nederland in 2012 vertegenwoordigde, hebben veel los gemaakt. Franka vertelde in het programma Better Than Ever hoe na het optreden werd verteld dat ze "alles verpest had" en hoe ze verplicht werd een indianentooi te dragen. Ze is overweldigd door de reacties, vertelt ze nu.

"Ik ben echt overweldigd door de reacties, had ik niet verwacht", vertelt Franka aan tafel bij Renze op Zondag. Ze noemde het doen van haar verhaal "een soort laatste stap in het helingsproces". Betrokkenen hebben nog niet op haar gereageerd, aldus Franka.

Aan Renze op Zondag hebben haar toenmalige managers wel laten weten zich te distantiëren van alle beschuldigingen. Zij herkennen zich niet in de verhalen van Franka. De voormalige managers staan wel open voor een privégesprek met de zangeres, maar zij weet nog niet of dat "zinvol" zou zijn.

Hart van Nederland maakt iedere dag de podcast TV-TALK:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Indianentooi

Franka vertelde in Better Than Ever dat ze tijdens haar deelname aan het songfestival dingen heeft gedaan waar zij niet volledig achterstond. Zo moest ze de veelbesproken indianentooi op, die ze eigenlijk niet wilde dragen, en mochten haar moeder en zus op voor haar belangrijke momenten niet bij haar zijn. Ook vertelde Franka dat haar manager na afloop zou hebben gezegd dat ze "alles verpest" had.

Aan het einde van de dag was Franka in haar hotelkamer aan het overgeven omdat ze "zo uitgeput" was. Toen zij iemand van de crew probeerde te bellen, zou niemand hebben opgenomen. De AVROTROS liet weten dat Joans ervaringen 11 jaar teruggaan "en we kunnen niet meer terughalen hoe een en ander toen verlopen is".

Het Songfestival is de laatste weken veel in het nieuws, vooral door de Nederlandse inzending van dit jaar. Er wordt namelijk volgens critici vals gezongen.

Bekijk hoe Mia en Dion reageren op hun onzuivere optredens:

Songfestivalkandidaten geven mening over Mia en Dion
4:13
Songfestivalkandidaten geven mening over Mia en Dion

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.