Terug

Volg Hart van Nederland

Yvonne Coldeweijer moet uitspraken over Samantha Steenwijk rectificeren

Entertainment

29 apr 2022, 16:12

Yvonne Coldeweijer, van het JuiceChannel Life of Yvonne, moet haar uitspraken over zangeres Samantha Steenwijk rectificeren. Steenwijk eiste daarnaast een schadevergoeding van 5000 euro, dat verzoek werd afgewezen. Wel moet Coldeweijer opdraaien voor de proceskosten die een kleine 2500 euro bedragen.

De roddelvlogger Yvonne Coldeweijer had in een video beweerd dat zangeres Samantha Steenwijk dieetpillen gebruikt om af te vallen. Zij ontkent dit en spande een rechtszaak aan tegen Coldeweijer.

'Een keiharde leugen'

Steenwijk noemde het 'een keiharde leugen' en vindt het kwalijk dat zij door de video 'een inspiratiebron is geworden voor afslankpillen is geworden'. "Maar als er straks iemand met een hersenbloeding op de intensive care ligt, is dat niet mijn verantwoordelijkheid, maar die van Coldeweijer. Ik heb die pillen nooit gebruikt."

Rectificatie plaatsen

Coldeweijer moet van de rechter op zowel Instagram als in haar eerstvolgende video op YouTube een vooraf opgestelde rectificatie plaatsen. Doet zij dit niet binnen de gestelde termijn na de uitspraak, dan volgt er een dwangsom van 1000 euro per dag. De eveneens geëiste schadevergoeding van 5000 euro hoeft Coldeweijer van de rechter niet te betalen.

De video was al offline gehaald door Coldeweijer en op haar eigen manier gerectificeerd, maar dat was volgens Steenwijk en haar advocaat niet voldoende.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Shownieuws.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.